S UCH, FIN UCH, DK CH, NORD UCH, SJ CH, SV CH, N UCH, NV 01, EUVW-06 Mimmtrix Sally

Written By: Mimmi

VÄRLDENS första TrippelChampion!

Sally-head-ny.jpg

SUCH, FINUCH, DKCH, NUCH,
NORD CH, SJCH, SVCH, NV-01,
EuroV Winner 2006
Mimmtrix Sally
Hd ua, Grad A

Sally tog sin 9:e!!!!!!!!!! titel i söndags! Söndagen den 11:e juni blev hon EUROPA vinnare!!!!!!!!!!! S UCH, FIN UCH, DK CH, NORD UCH, SJ CH, SV CH, N UCH, NV 01, EUVW-06 Mimmtrix Sally. Hon är ALLTID bäst när det gäller, denna underbara hund! Hon visar att fantastiska jakthundar KAN vara snygga!

Sally blev jaktprovsmeriterad i slutet av oktober -98 – hon blev då provets bästa unghund. Hon fick ett 2:a pris på fält, dvs 6:a på fältet samt en 10 på apporteringen. Hon fick 6:a fält, 10 apporteringen, 10 vatten och 10 på släpspåret. Under år 2000 gick Sally till pris på 3 av totalt 4 starter! Det var bara på ett prov som hon ej kom för fågel. Samtliga 3 pris var dessutom tagna på ORDINARIE prov! Hon blev därmed Sveriges 1:a och enda Weimaraner att gå till pris på både fält och i skog! Första starten gick hon till ett 3:e pris på KM i skog i Hede. Det resulterade i en hedersam 2:a plats. På Mörkö i mitten av oktober gick hon på lördagen till ett 2:a pris för att på söndagen följas av ett 1:a pris och blev därmed Svensk och Finsk utställnings Champion!!!!! .Sally har i år blivit jaktchampion och viltspårschampion, hon har tre stycken 1:a pris i öppen klass, var av ett med HPoch är rasens första och hittills enda Trippel Champion!

Sally har 1:a pris i öppen klass, 1:a pris i jaktklass (bruksprovklass), 3xcert (fullcertad!), ca 12 BIR, BIG-2, BIG-4, samt Finskt cert och BIR på Åland och ett Danskt cert i Herning vilket gjorde henne till Nordisk champion. Dessutom så placerade sig Sally på 2:a plats på KM i skog i september 2000! Hon är därmed den första Weimaranern i Sverige som har gått till pris både på fält och skog! Nu, 2004, finns det totalt 3 weimaraner som har tagit pris på både fält och skog, samtliga Mimmtrix hundar! Det är Sally tillsammans med kullsystern S UCH MImmtrix Linn och yngre halvbrodern SV CH, S (DRAG) CH MImmtrix Faust som har lyckats med detta!

År 2001 så tar Sally två stycken 1:a pris i Elitklass på fält, av 2 försök, och blir Sveriges genom tiderna 2:a weimaraner att bli Jakt Champion.

Det fantastiska med Sally är att på åtta stycken provstarter, så har det tyvärr ej funnits fågel på två starter annars har hon ALLTID, 100%, gått till pris på de övriga sex starttillfällena. Detta gör henne till en mycket unik hund! Finns det bara fågel, ja då fixar Sally det!