Kennel Mimmtrix höns

Kennel Mimmtrix har införskaffat Dvärg höns och höns, sensommaren 2008. På denna sidan kommer det att finnas länkar till de olika raser som kenneln innehar.
Dvärg Kochin och Dvärg Wyandotte, de två första raser som jag köpte kom ifrån Sonja Bååth, Halland. Stort tack till dig Sonja för fina fåglar, stor kunskap och svar på alla mina frågor!

Raserna kommer att ha sina sidor. Längst ner kommer även Jaktfasanen och Rapphönsen att finnas. Det var ju med tanke på att kläcka ägg från rapphöns och fasan som jag skaffade hönsen!

Alla raser och färger går för sig i egna gårdar! Jag kläcker INTE på blandraser! Jag försöker hela tiden sträva efter att hitta nya, friska linjer som jag kan ta in i aveln som är obesläktade med de djur som jag har.

Jag skickare EJ avelsägg.

 

Vackra Svea är av rasen Dvärg Wyandotte. Hon är en guldblå randad. Detta är en underbart nyfiken, rolig ras! Jag gillar att de är så lugna, nyfikna och väldigt trevliga höns De är mycket bra ägglägare, värper även vintertid och är mycket duktiga mödrar för det allra mesta. Läs mer om henne och Kennel Mimmtrix andra Dvärg Wyandotte höns här!

 

Wyandotte, stor
Jag har stora Wyandotte av färgen silversvart randad ochenfärgade svarta. Det är en amerikansk, tung hönsras.Namnet har de fått av en numera utdöd amerikansk indianstam. Detta är en ras som är en mycket bra värpras, också bra köttras. Läs mera om denna vackra och mycket trevliga hönsras här!

 

Vilka djur!!!!! Frågan är OM de är Raptorer?! Aliens eller någon annan utomjordisk varelse??!!!!!! Men dom ÄR höns!!!!! Små, urfina hönor och en tupp som den 15 november 2009 flyttade in här på gården! Tusen tack Christer för dessa fantastiska djur!
Läs mer om dom och rasen här!

 

 

Bielefelder
Bielefelder hönsen kom till gården april 2011 tack vare Caroline, Leonore, Robert och Björn! Tack för er hjälp!
Detta är STORA höns, mycket snabbväxande. De lägger stora, lite avlånga ägg som är ljusbruna.

 

Jag ville gärna ha svenska lanthöns, så valet föll först på Hedemora hönsen. Något som jag inte har ångrat. De är alla mycket lugna och också MYCKET trevliga att handskas med! Kul är också de stora färgskillnaderna. Många olika färger och mönster.
Läs mera om denna gamla svenska hönsras och Kennel Mimmtrix Hedemora höns här!

 

 

Leghorn

Nu har jag även hittat vita Leghorn! Dessa är ovanliga idag eftersom allt för många är uppblandade med värphybrider.
Detta är Gösta med sina "pinglor" Anita och Ebba.
Det kommer snart en egen sida om dessa vita, fantastiska äggläggare!

 

Italienare
Här är några av gårdens första Leghorn, tvärrandiga. Tuppen börjar att bli ståtlig! De kläcktes den 21:a juli 2010.
Detta är ju en av de allra bästa värpraser som finns. De värper en bra bit över 200 ägg/år, vita. Dom kommer att få en egen sida snart.

 

Maran ägg
Har man WeiMARANer, så måste man ju ha MARAN höns!
Maran är en fransk hönsras, det är en så kallad kombinationsras. Den är en bra värpare. Värper stora chokladbruna ägg och den ger bra kött.
Den finns i gökfärgat och som koppar färgad. Jag har kopparhalsade Maraner, svarta med kopparfärgad hals.
Mina Maraner kommer från MYCKET mörka ägg!
Läs mera om rasen här!

 

Hönsrasen Isbar togs fram av genetiker och pastorn Martin Silverudd och är en duktig värphöna. Hönan lägger omkring 250 ägg på ett år. Färger på hönsen är Blå (grå), svart, vit och spättade. Äggen har olika gröna färger. Läs mer om den trevliga hönsras här!

 

 

 

Tuppen ovan är en engelsk grön jaktfasan. Han ägs av mina valpköpare Hanna och Andreas som jag har fått fasanäggen som jag har kläckt. Läs mera om rasen här!

 

Rapphönsen flyttade in på gården, på min födelsedag i juli 2008. Våren 2009 samlade jag ägg från dessa par, sedan släpptes de ut 1:a juni. Då kunde jag kläcka de samlade äggen och de fria rapphönsen hann och lägga en omgång med ägg i det fria. Läs mer om mina rapphöns här!

 

Raser som jag har haft.

Jag har skaffat två hönor och en tupp, av den stora, fina värprasen Australorps. På bilden ovan är det mina 2 blåa hönor. Läs mera om rasen här!

 

Hamburger
Hamburger hönsen är en mycket vacker och trevlig ras! Den är också en utmärkt äggläggare! Läs mer om de vackra hönsen här!

 

Läs mera om Kindahönsen här!

 

 

Detta är Agda, en svart dvärg Kochinhöna. Hon är verkligen svart, skiftar i lite grönt i olika ljus, nästa som en tjädertupp gör! På sin första utställning fick hon 93 poäng och vann pokal och Hederspris. Agda vann sin grupp.
Rasen är en underbar och MYCKET trevlig ras. Läs mer om rasen och Kennel Mimmtrix Dvärg Kochins här!

 

Vorwerk är en tysk hönsras som både är bra som kött och värpras. Den är dock sämre på att ruva. Den finns bara i färgställningen ovan. Läs mera om rasen här!

 

 

 

 

Hur många ägg lägger de olika hönsraserna om året?
Vilken vikt har de olika hönsrasernas ägg?
Vilken färg är det på de olika hönsrasernas ägg?
Mera info om de fantastiska äggen hittar du här!

 

Tänkvärt om ägg!!!
Här kan du få lite mera info om ägg, om skillnaderna i de olika ägg som erbjuds i matvaruaffärena! Läs mera här!

 

Länkar till höns sidor.

I Sannum En mycket trevlig hemsida bland höns, fjädrar och lite annat......
Det är här ifrån mina fina blåa Australorpshönor kommer ifrån!

Kippen Encyclopedie En fantastisk fakta sida om de allra flesta hönsraser
olika färger och mycket annan bra information!